Skip to main content
Guides, tips og tricks

Otte gode råd til en lækker DIY pedicure

Skrevet af 28. maj 2020juli 5th, 2020Ingen kommentarer

Her får du en lækker pedicure, du selv kan lave hjemme.

Dine fødder er jo bogstaveligt talt den del af din krop, som skal bære dig igennem hele livet. Men når man snakker pleje, skønhed og velvære, så er fødderne oftest noget af det, som vi har tendens til at glemme og forsømme.  

Og efter en lang vinter, hvor dine fødder har været pakket godt ind og gemt væk, kan de godt komme til at lide under dette, da stramt, varmt fodtøj har en negativ effekt. Det gør dine fødder tørre og ekstra sårbare, da fugten nedsættes.

Men heldigvis er der ting, som du selv kan gøre, og i det efterfølgende kommer jeg med ni gode råd om, hvordan du efter en lang vinter laver en rigtig lækker DIY pedicure (det som vi på dansk kalder ”gør-det-selv”), så dine fødder er 100% klar til sommervejr og sandaler. Der findes selvfølgelig mange råd, men det her er dem, som jeg synes fungerer.

Råd nr. 1: Lav et lækkert fodbad

Et fodbad er essentielt for en god pedicure. Lav et lækkert, velduftende fodbad, og hvis du lige vil gøre noget ekstra, så anbefaler jeg, at du kommer lidt æterisk olie i vandet. Også her findes der er stort udvalg, så find din egen favorit.

Sørg for, at vandet har en behagelig temperatur, og det ikke er alt for varmt, da det rent faktisk gør, at din hud tørrer ud. Sid ikke længere end 5-10 minutter med dine fødder i vandet. Det er mere end rigeligt.

Råd nr. 2: Peel din hud

Peeling er en dybderens af huden, som både rengør den og gør den i stand til at nyde godt af den creme eller olie, du smører på.

Når huden bliver renset i dybden, skiller den sig af med affaldsstoffer og døde hudceller, hvilket gør huden mere blød, glat og spændstig. Den ser friskere ud, og creme lægger sig pænere på huden

Råd nr. 3: Fjern hård hud

Hård hud er ikke et lille problem; især ikke når det kommer til dine fødders helbred og skønhed. Synet af hård hud på hælene kan give dig lyst til at skjule dem, og det er jo ikke meningen, nu hvor du er i gang med at gøre dine fødder klar til sommer og sol.

Anvend en god fodfil, og også her kan det være en jungle at finde den korrekte. Men igen så findes der mange gode, så find den, der passer dig. Kunsten ligger nemlig ikke i, hvor dyr en fil, du vælger, det hele drejer sig nemlig om, at du ikke filer for voldsomt, da det skaber den modsatte effekt. Din hud beskytter dermed sig selv ved at danne endnu hårdere hud.

Råd nr. 4: Rens under neglene

Dernæst skal du sørge for at få renset ordentligt under dine negle. Der har det nemlig tendens til at samle sig både gammel hud og tråde fra dine strømper, som så vil være grobund for snavs og bakterier.

Råd nr. 5: Plej dine neglebånd

Flossede neglebånd kan gøre rigtig ondt, og derfor gælder det om at give dem en plejende omgang i ny og næ. Neglebåndene har en beskyttende funktion imod bakterier mellem negl og hud, og du skal helst undgå at pille alt for ofte ved dem.

Det er derfor vigtigt, at du gør det nænsomt og på den rigtige måde fx med olie eller efter du har været i bad, hvor huden er mere fleksibel. ​ Skub forsigtigt neglebåndene tilbage og brug en neglepind og ikke fingrene, når du presser dem ned.

Råd nr. 6: Klip/fil dine negle

Især tåneglene mangler ofte omsorg, og i mange tilfælde bliver de ligefrem behandlet forkert. Og det er faktisk en rigtig dårlig ide, da fejlklipning på sigt kan medføre gener som smerter og infektion.

Den hyppigste årsag til nedgroede tånegle er forkert klipning af tåneglen. Typisk klipper man neglen i en for kraftig bue, så neglen bliver for kort ude i siden af tåen. Klip og fil altid dine negle lige. Ideelt set skal der være et par millimeter tilbage af neglen, og det gælder også den øverste del af neglen, og altså ikke kun i siderne. Både saks og fil kan bruges til at klippe neglene, og ellers anbefaler jeg, at man kombinerer brugen. Er neglene for lange, kan du først klippe dem til, og så justere til med en fil. Hvis de er korte, er det nok med et par strøg med en fil.

Råd nr. 7: Lækker fodcreme

En god fodcreme er også essentiel og prikken over ”i’et”, når det gælder en effektiv DIY pedicure. Brug en god fodcreme, som passer til netop din hudtype, og sørg for, at det påføres jævnt over hele foden.

Det er dog vigtigt, at du undgår at smøre fodcreme mellem dine tæer, da der samles for meget fugt, som giver grobund for fodsvamp.

Råd nr. 8: Lakér evt. med din yndlingsfarve

Nu er dine fødder helt klar til at gå sommeren i møde, og som det sidste (og valgfrie råd) kan du afslutte din DIY pedicure med at komme neglelak på med din yndlingsfarve. Det bestemmer du naturligvis selv, og har du fulgt råd nr. 1 til 7, vil dine fødder elske dig for det.

Som jeg skrev i starten, så er der mange gode råd til en god DIY pedicure, og de her otte råd er blot dem, som jeg synes fungerer.

Men vi skal passe rigtig godt på vores fødder, for de skal som sagt bære os gennem livet i forhåbentlig mange år.

Hvis du har spørgsmål eller brug for et godt råd til god hudpleje, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig.

Og hvis du ikke har tid eller lyst til at lave en gør-det-selv pedicure, så forkæl fødderne ekstra med en professionel behandling hos en kosmetolog, der også anvender anerkendte produkter.