Fysiurgisk massage er en dybdemassage, hvor der anvendes forskellige massageteknikker til at gennemarbejde kroppens muskler, sener, led og bindebæv ect.

Fysiurgisk massage betyder “at gå dybt ned i musklen”. At møde kroppens muskulatur i netop den dybde klientens krop tillader, hvilket kræver stor lydhørhed og finfølelse fra massørens side. Dette læres man gennem den praktiske del af uddannelsen og senere gennem erfaring og kurser.

En fysiurgisk massør har kendskab til kroppens anatomi og fysiologi, hovedsaglig med en viden om muskler, sener, led og bindevæv. Der bruges forskellige klassiske massagegreb, som passer til det behov og ønske, klienten kommer med.

Behandlingen kan bl.a. hjælpe på:

  • Spændingshovedpine
  • Smerter i bl.a. ryg, skulder, nakke
  • Musearm
  • Spændte og ømme muskler
  • Golf- eller tennisalbue
  • Iskiasproblemer
  • Hold i nakke eller lænd

Forkerte arbejdsstillinger, ensidig gentagne bevægelser, sport, hårdt fysisk arbejde kan give muskelspændinger/myoser. Myoser (der føles som hårde “kugler”) er ømme områder, hvor affaldsstoffer fra musklernes stofskifte har ophobet sig. Blod fører ilt og næringsstoffer til musklerne, og affaldsstoffer og CO2 væk fra musklerne. Ophobning af affaldsstoffer i musklen kan give stivhed, smerte og nedsat bevægelighed.

Nogle kunder kommer for afspændingens skyld og andre, fordi de har én af ovennævnte fysiske lidelser, der kræver behandling – eller måske begge dele.

Det, der adskiller fysiurgisk massage fra wellness massage eller fra mange psykologisk terapeutiske massageformer er, at vægten er lagt på en anatomisk og fysiurgisk viden som grundlag og udgangspunkt for massagen.

Fysiurgisk massage øger smidigheden og vævselasticiteten i kroppen og forbedrer muskelbalancen. Massagen stimulerer kredsløbet med vener, lymfe og blodkar, aktiverer immunsystemet og afspænder hele systemet.

En massage kan forebygge skader og lindre smerter og kan ved kropsberøring og samtale øge klientens kropsbevidshed betydeligt. Den kan ved forskellige teknikker ”vække” kroppen og mindske træthedsfølelse.