Skip to main content
Behandlinger

Hvad er fysiurgisk massage?

Skrevet af 23. marts 2021juni 4th, 2022Ingen kommentarer

Fysiurgisk massage – velvære for krop og sjæl

Fysiurgisk massage er en dybdemassage, hvor der anvendes forskellige massageteknikker til at gennemarbejde kroppens muskler, sener, led og bindevæv ect.

Fysiurgisk massage betyder “at gå dybt ned i musklen”. At møde kroppens muskulatur i netop den dybde klientens krop tillader, hvilket kræver stor lydhørhed og finfølelse fra massørens side. Dette læres man gennem den praktiske del af uddannelsen og senere gennem erfaring og kurser.

En fysiurgisk massør har kendskab til kroppens anatomi og fysiologi, hovedsagligt med en viden om muskler, sener, led og bindevæv. Der bruges forskellige klassiske massagegreb, som passer til det behov og ønske, klienten kommer med.

Hvad kan fysiurgisk massage hjælpe på – Massagens helbredende kraft

Behandlingen kan bl.a. hjælpe på:

  • Spændingshovedpine
  • Smerter i bl.a. ryg, skulder, nakke
  • Musearm
  • Spændte og ømme muskler
  • Golf- eller tennisalbue
  • Iskiasproblemer
  • Hold i nakke eller lænd

Forkerte arbejdsstillinger, ensidig gentagne bevægelser, sport, hårdt fysisk arbejde kan give muskelspændinger/myoser. Myoser (der føles som hårde “kugler”) er ømme områder, hvor affaldsstoffer fra musklernes stofskifte har ophobet sig. Blod fører ilt og næringsstoffer til musklerne, og affaldsstoffer og CO2 væk fra musklerne. Ophobning af affaldsstoffer i musklen kan give stivhed, smerte og nedsat bevægelighed.

Nogle kunder kommer for afspændingens skyld og andre, fordi de har én af ovennævnte fysiske lidelser, der kræver behandling – eller måske begge dele.

Oplev selv massagens helbredende kraft

Hvad er forskellen på wellness massage og  dybdegående fysiurgisk massage?

Det, der adskiller fysiurgisk massage fra wellness massage eller fra mange psykologisk terapeutiske massageformer er, at vægten er lagt på en anatomisk og fysiurgisk viden som grundlag og udgangspunkt for massagen.

Fysiurgisk massage øger smidigheden og vævselasticiteten i kroppen og forbedrer muskelbalancen. Massagen stimulerer kredsløbet med vener, lymfe og blodkar, aktiverer immunsystemet og afspænder hele systemet.

En massage kan forebygge skader og lindre smerter og kan ved kropsberøring og samtale øge klientens kropsbevidshed betydeligt. Den kan ved forskellige teknikker ”vække” kroppen og mindske træthedsfølelse.

Hvorfor vælge fysiurgisk massage?

Forskning viser, at massage har en positiv betydning for både din fysiske og mentale sundhed:

Fysiurgisk massage fjerner muskelspændinger og styrker dine leds bevægelighed og styrke. Desuden vil massagen øge blodcirkulation og medvirke til at affaldsstoffer (bl.a. mælkesyre) transporteres væk og næringsstoffer bliver ført til musklerne. Leddenes bevægelighed og styrke vil også blive øget.

Ydermere er fysiurgisk massage sundt for kredsløbet. Mængden af ilt og næringsstoffer til cellerne vil øges ved massage, og affaldsstoffer vil blive fjernet.

Mange oplever også at fysiurgisk massage virker beroligende og reducerer stress.  Samtidig vil behandlingen fremme følelsen af trivsel, velvære og fornyet energi.

Massage har også en positiv effekt på produktionen af ”kærlighedshormonet” oxytocin, som styrker immunforsvaret, får blodtrykket til at falde og kolesteroltallet bliver sundere.

Niveauet af kortisol sænkes også, og du bliver beroliget, angst og bekymringer bliver mindre og du sover bedre.

”Lykkehormonerne” serotonin og dopamin frigives og øger din glæde, mindsker smerter, angst og irritabilitet.

Så ønsker du at få fjernet myoser og spændinger i musklerne, og samtidig få mere energi og større overskud, så book en fysiurgisk massage.

Hvorfor vælge en lægeeksamineret massør?

Når du vælger en behandler som er uddannet lægeeksamineret massør, er du som klient sikret en professionel massør, der har en solid teoretisk viden om kroppens anatomi og fysiologi – herunder kroppens opbygning, musklernes tilhæftning, udspring samt deres funktion.

I det etablerede sundhedssystem er det den mest anerkendte massøruddannelse til behandling af kroppens muskler og led.

Som klient hos Beauty by Kramer vil grundlaget for din massage derfor være viden om kroppens anatomiske og fysiologiske opbygning.

Få en fysiurgisk massage i Nordjylland

Med udgangspunkt i dit behov og den skade / skavank, du kommer med tilpasses massagegreb og tryk, så de passer til netop din situation og dine ønsker.