Skip to main content
Hudtyper og hudtilstande

Hvad er kombineret hud?

Skrevet af 20. september 2021juni 1st, 2022Ingen kommentarer

Hvad er kombineret hud?

Det kan være lidt en jungle at finde ud af de forskellige hudtyper i ansigtet. I dette blogindlæg er turen kommet til at stille skarpt på kombineret hud, og hvordan du kan genkende og pleje denne hudtype bedst muligt.

Kombineret hud

Der findes fire hovedtyper inden for hudtyper i ansigtet: normal, tør, fedtet og kombination. Hudtyper er ikke noget du kan ændre, da det er genetisk bestemt og altså er noget du er født med. Men til gengæld kan du selv gøre visse tiltag med hensyn til pleje af sin hud (behandlinger og produkter), så du dermed hjælper huden med at holde sig sund og i balance.

Hvorfor hedder det kombineret hud?

Kombineret hud er typisk kendetegnet ved, at din pande, næse og hage (det der kaldes T-zonen) ofte bliver blank i løbet af dagen og har tendens til urenheder og tilstopninger.

Samtidig ses en mere afbalanceret talgproduktion på kinderne, og det er derfor, at denne hudtype netop kaldes for kombineret hud.

Hvordan ser kombineret hud ud?

Kombineret hud har, som nævnt, tendens til at være en kombination af to hudtyper i ansigtet: Normal til tør på kinder og hage, og fedtet og uren hud i T-zonen.

Kombineret hud er ofte skinnende og har tendens til urenheder, særligt i den fedtede T-zone. Derimod vil huden omkring kinderne ofte være normal til tør. Det kan gøre hudplejerutinen lidt mere udfordrende, da du er nødt til at vælge den rigtige pleje til alle ansigtets områder. Den kan altså kendes på følgende:

  • Fedtet T-zone
  • Tendens til urenheder i T-zonen
  • Tør/normal hud på kinderne

Hvordan plejes Kombineret hud?

Når du renser din hud, så skal de fedtede områder renses for fedt, uden at de tørre områder udtørres yderligere.

Start derfor din hudplejerutine med en mild rens og slut af med en oliefri fugtighedscreme. En mængde fugtighedscreme på størrelse med en tommelfingernegl burde være nok.

Hvis du er i tvivl, så bør du altid vælge et produkt, der er særligt udviklet og egnet til kombineret hud.

Hvis du vil læse mere om, hvilke andre hudtyper, der findes, kan du gøre det her i dette tidligere blogindlæg.

Og hvis du har svært ved at bestemme, hvilken af de fire hudtyper, som passer til din egen hud, så anbefaler jeg, at du kontakter mig og får en professionel hudanalyse og gode råd til den rette pleje og behandling af netop din hud.