Skip to main content
Guides, tips og tricks

Hvorfor er det vigtigt at rense ansigtet?

Skrevet af 5. oktober 2020juli 26th, 2021Ingen kommentarer

Hvorfor rense ansigtet

Selvom vi i stigende grad bruger tid og penge på hudplejeprodukter, så er der stadig mange, der helt undlader eller sløser med det mest grundlæggende og afgørende skridt i vores skønhedsrutine: Rensen. En hurtig aftørring eller at du sprøjter vand dit ansigt i bruseren er bare ikke nok.

Når du giver dig tid til at fjerne din makeup og vaske dit ansigt grundigt, så vil du få synlige forbedringer i din hud dag for dag, rens efter rens.

Huden belastes konstant

Overvej engang, hvad din hud er udsat for i løbet af dagen. Fra makeup og sved til partikler i miljøet, så står din hud uundgåeligt over for mange udefra kommende faktorer. Daglig ansigtsrens fjerner hvert eneste spor af snavs, overskydende olie, forurening og døde hudceller fra dit ansigt.

Rens er det første vigtige skridt i alle hudplejerutiner og er gavnligt på mange forskellige måder. Hvis du ikke renser din hud ordentligt, ophobes snavs og forurening på overfladen og kan potentielt bidrage til udbrud, irritation, dehydrering og for tidlige aldringstegn.

Tænk over hvor mange gange du vasker dine hænder i løbet af en dag? Fortjener dit ansigt ikke samme opmærksomhed?

Betragt det at rense dit ansigt som en slags investering i dit velvære. Også selvom du er træt og måske ikke bruger makeup, eller ikke synes, det er nødvendigt eller ”har tid” til det.

Rens to gange om dagen

Om aftenen dagens snavs skal vaskes af (snavs, støv, forurening, bakterier, sved, døde hudceller etc.). Om morgenen skal sved, talg og resterne af nattes produkter renses af, så huden er frisk og klar.

Lav det til rutine – præcis ligesom at børste tænder. Du kan med fordel gøre det lige efter, du har børstet tænder.

Fire gode grunde til at rense

  1. Du mindsker risiko for tilstoppede porer
  2. Din hud ældes ikke så hurtig (forurening mm. kan fremskynde aldringsprocessen)
  3. Du får bedre gavn af plejeprodukter (de aktive ingredienser bliver optaget bedre, når din hud er ren)
  4. Din makeup vil ligge meget pænere og holde i flere timer

Det er vigtigt at bruge produkter, som er beregnet til netop din hudtype og hudtilstand. Er du i tvivl, så få gode råd og vejledning hos din kosmetolog om, hvilke produkter der er bedst for netop dig.